Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Mustikkapiirakka (rukiinen)

31 Maaliskuu 2020

Tämä rukiinen mustikkapiiras on muunnos tästä omenapiirakkaohjeesta. Jos ei tykkää rukiin mausta makeassa, voi jauhoiksi käyttää koko määrän vehnäjauhoja. Itse olen ruvennut laittamaan moniin leivonnaisiin vehnäjauhojen ohella tummempia jauhoja. Ja varsinkin mustikan ja rukiin maku natsaa hyvin yhteen, ainakin minusta. Mustikkapiirakka (rukiinen) (pellillinen, minulla 50 senttisen uunin pellin koko on 34 kertaa 37 cm) 7½ dl vehnäjauhoja + 1½ dl ruisjauhoja (tai koko määrä vehnäjauhoja) 3 dl sokeria 1 rkl leivinjauhetta 1 rkl vaniljasokeria 250 g voita (tai leivontamargariinia) 4 munaa Täytteeksi noin1 litra mustikoita (pakaste) + 2 rkl perunajauhoja + sokeria maun mukaan + 1 rkl vaniljasokeria Piirakan valmistaminen: Tee ensin täyte.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »