Parhaat Ruokablogit

Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa

Poronpaistia, paahdettu portviinikaste ja timjami-kermaperunat

30 Lokakuu 2020

Meillä syödään paljon riistaa kuten, peuraa, kaurista, hirveä ja jänistä. Tilaamme myös yleensä joka vuosi lapista pari poronvasaa valmiiksi paloiteltuna pakkaseen, josta sitten hartaasti käyn valitsemasta sopivat palat kuloiseenkin tarkoitukseen. Vaikka muuta riistaa meillä syödään ihan perus arkenakin, niin poro on meille aina juhlaruokaa. Portviinikastikkeen teko kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja tehdä itseasiassa valmiiksi ennen kuin edes alkaa käsitellä paistia tai valmistaa perunoita. Kastikkeen voi hyvin lämmittää uudelleen juuri ennen tarjoilua ja tarvittaessa notkistaa tilkalla vettä tai viiniä.

juhlat liharuoka Pääruoka punaviinikastike Reseptit riistaruoka ruokablogit viinivinkki Riistaviini poronpaisti Château Tour Bayard Montagne-Saint-Emilion 2016 portviinikastike

Lue koko juttu täältä »

Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 2 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »