Parhaat Ruokablogit

sauvajyvänen

Sorsaa pönttöuunissa

29 Huhtikuu 2023

Vielä oli sen verran koleaa, että lämmitin pönttöuunin lämpöä ja ruokaa varten, ehkä viimeistä kertaa tänä keväänä. Käytin pakastimessa olevat kolme sorsaa tähän ruokaan, tästä tuli hyvä lauantain ateria ja vielä jäi yksi ruoka arkea varten. Poltin uunissa tavallisen pesällisen verran puita, laitoin linnut ensin ihan pienelle hiillokselle saamaan makua ja pintaa, ja siirsin ne sen jälkeen pataan varsinaista kypsennystä varten. 3 sorsaa + sydämet ja kivipiirat n. 2 rkl mausteita (pippureita, timjamia, chiliä ja mitä haluaakaan) 2 tl suolaa loraus öljyä vettä vuokaan 3 porkkanaa 3 sipulia 2-3 dl lientä (nyt oli teerilientä) 2 rkl vehnäjauhoa loraus kermaa Siisti sorsat tarvittaessa.

pata Riista sorsa sydän pönttöuuni kivipiira

Lue koko juttu täältä »

sauvajyvänen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »