Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien
4 Toukokuu 2020
Porkkanasämpylät ovat meillä yllättävän tykättyjä. Pohjaksi teen milloin minkäkinlaisen sämpylätaikinan, useimmin kaura-vehnäpohjaisen. Porkkanasämpylät (minä teen tästä 18 kpl sämpylöitä) 6 dl nestettä (laitoin 3 dl maitoa ja 3 dl vettä) noin 5 dl hienoa/ohutta porkkanaraastetta (3 isoa porkkanaa) 1 pussi kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa) 1 rkl tummaa siirappia (tai hunajaa, sokeria) 2-3 tl suolaa (jos tykkäät vähäsuolaisesta, laita vaan 2 tl) 3 dl kaurahiutaleita ½ dl rypsiöljyä (tai rasvasulaa) vehnäjauhoja -> pehmeä taikina (minulla menee noin litra - vähän yli) Valmistaminen: Lämmitä neste 42 asteiseksi (kuivahiivalla), jos käytät tyorehiivaa 37 asteiseksi. Lisää hiiva, suola, siirappi ja sekoita sekaisin. Jos porkkanaraaste on...
Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien