Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Porkkanasämpylät

4 Toukokuu 2020

Porkkanasämpylät ovat meillä yllättävän tykättyjä. Pohjaksi teen milloin minkäkinlaisen sämpylätaikinan, useimmin kaura-vehnäpohjaisen. Porkkanasämpylät (minä teen tästä 18 kpl sämpylöitä) 6 dl nestettä (laitoin 3 dl maitoa ja 3 dl vettä) noin 5 dl hienoa/ohutta porkkanaraastetta (3 isoa porkkanaa) 1 pussi kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa) 1 rkl tummaa siirappia (tai hunajaa, sokeria) 2-3 tl suolaa (jos tykkäät vähäsuolaisesta, laita vaan 2 tl) 3 dl kaurahiutaleita ½ dl rypsiöljyä (tai rasvasulaa) vehnäjauhoja -> pehmeä taikina (minulla menee noin litra - vähän yli) Valmistaminen: Lämmitä neste 42 asteiseksi (kuivahiivalla), jos käytät tyorehiivaa 37 asteiseksi. Lisää hiiva, suola, siirappi ja sekoita sekaisin. Jos porkkanaraaste on...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »