Parhaat Ruokablogit

Maasta ja merestä

Mermelada de cebolla eli sipulimarmeladi

28 Huhtikuu 2022

Sipuli ja marmeladi eli välttämättä tule ensimmäisenä mieleen samassa lauseessa, mutta tämä lisuke on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kokemus. Lopputulokseen ei tarvita valtavasti sokeria, niin kuin yleensä marmeladin kohdalla, vaan sipulin ja suolan pitkä kypsennysaika tuo makeuden esiin. Tarvitset aineksiksi: mielummin makeita sipuleita, esim neljä isoa salottisipulia Suolaa 1 rkl Oliiviöljyä 2 rkl Sokeria 2 rkl Balcamicoa 3rkl Timjamia Kuumenna valurautapannulla öljy ja lisää pilkottu sipuli sekä suola. Anna kypsentyä hyvin miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia välillä sekoitellen. Lisää sokeri ja balsamico ja anna hautua pannulla edelleen noin vartti.

juustot Lisuke marmeladi sinihomejuusto sipuli queso azul

Lue koko juttu täältä »

Maasta ja merestä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 3 Elokuuta 2023 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »