Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Mehevä juhlapiirakka tattarista

10 Lokakuu 2017

Tämä herkullinen resepti muotoutui tattarisuurimoiden ympärille. Itselleni ne olivat täysin uusi tuttavuus. Tattari on hyvin vanha viljelykasvi, jonka uskotaan olevan alunperin kotoisin Aasiasta ja levinneen Suomeen ensimmäisenä viljelykasvina peräti 7000 vuotta sitten. 1700 ja 1800 -luvuilla viljely oli vielä laajaa, mutta väheni ja loppui ennen 1900-luvun puoliväliä. 90-luvulla viljely elpyi jälleen, koska tattari gluteenittonama alkoi olla taas kysytty raaka-aine.

Euro-East Oy foodlover.fi Gluteeniton juhlat kaupallinen yhteistyö lehtitaikina leivonta Liha liharuoka Piirakka Pikkusuolaiset ruoka tattari tattarisuurimo voitaikina

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »