Parhaat Ruokablogit

Keittokirjanen

Kanaviillokki

5 Helmikuu 2024

Makumatka on edennyt Ranskaan ja sunnuntairuokana meillä oli perinteinen kanaviillokki eli Fricassée de poulet à l'ancienne. Ohje Julia Childin kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Lisukkeena haudutettua sipulia ja herkkusieniä, joiden keitinliemi käytettiin viillokin kastikkeeseen. Ruokaan käytin: 1,5 kg broilerin luullisia rintapaloja sipuli, porkkana ja sellerinvarsi ohueksi viipaloituna 1/2-1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria 3 rkl vehnäjauhoja 7 dl kiehuvaa kanalientä 2 dl kuivaa valkoviiniä 2 persiljanoksaa 1/3 laakerinlehti 1/8 tl kuivattua timjamia paistamiseen voita ja öljyä Kuullota kasviksia voissa pannulla noin 5 minuuttia. Siirrä pannun reunoille.

linnut kanaviillokki

Lue koko juttu täältä »

Keittokirjanen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Syyskuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »