Parhaat Ruokablogit

HerkkuFuge

Ranskalaiskeittiön klassikko Kukkoa viinissä

13 Syyskuu 2018

Ranskalainen keittiö on kiehtonut meitä aina siitä lähtien, kun katsoimme elokuvan Julie & Julia. Innostuimme testaamaan, miten ranskalaiskeittiön klassikko, coq au vin, onnistuu kotikokeilta ja onnistuihan se. Raaka-aineet maksoivat vain noin kympin (Espanjassa punaviini on edullista) ja maku vie kielen mennessään! Kukkoa viinissä (neljälle) 150 g savupekonia 1 kokonainen pieni broileri tai maissikana 4 valkosipulinkynttä Puolikas purjo tai kevätsipulin vartta 2 shalottisipulia 2 porkkanaa 200 g herkkusieniä 1 plo punaviiniä 1 litra kanalientä Tuoretta timjamia Laakerinlehtiä Suolaa ja pippuria Leikkaa kana oheisen kuvan mukaisesti paloiksi. Jätä luut koipien ja siipien sisään, koska ne antavat makua ruokaan.

kana

Lue koko juttu täältä »

HerkkuFuge on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 20 Syyskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »