Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Purjontuhkalla maustetut karitsanfileet ja kastike karitsan luista

3 Huhtikuu 2021

Purjontuhka oli taannoin hienompien ravintoloiden viimeiseen asti varjelema resepti ja purjontuhkaa käytettiin (ja käytetään) usein pienenä viimeistelynä monenlaisissa kala- ja liharuoka-annoksissa. Sittemmin tuhkaamisen/hiiltämisen salat on julkaistu monissa eri resepteissä. (Mekin kerroimme sitruunantuhkan valmistamisesta kesällä 2018. ) Tämähän on hävikin hyödyntämistä parhaalla mahdollisella tavalla. Ne purjon osat, jotka eivät sellaisenaan kelpaa ruoanlaittoon, päätyvät joka tapauksessa lautaselle mausteena hiukan erilaisessa muodossa.

Karitsa Kastikkeet Lammas Liha purjo purjontuhka

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »