Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Romanovin mansikat ja valkosuklaamousse

13 Huhtikuu 2021

Tämä jälkiruokaklassikko, Romanovin mansikat, oli erityisen suurta muotia Suomessa 1960-luvulla, mutta reseptin alkuperä on paljon kauempana. Kuuluisan ranskalaisen keittiömestarin ja keittokirjailijan, Antonin Carême'n, kerrotaan kehittäneen tämän reseptin 1800-luvun alkupuolella Pariisissa tsaari Aleksanteri I:lle. Toinen tarina kertoo, että kuuluisa keittiömestari ja keittokirjailija Auguste Escoffier kehitti 1900-luvun alussa johtamassaan Lontoon Carlton hotellin ravintolassa reseptin nimeltä Strawberries Americaine Style, mansikoita appelsiiniliköörissä kermavaahdon kera. Lopulta monen mutkan kautta Beverly Hills’iin ravintoloitsijaksi päätynyt liettualaissyntyinen huijari, ”prinssi” Michael Romanoff ( alias Harry F. Gerguson, alk.

appelsiini arkistojen aarteita Jälkiruoka kerma klassikko mansikka valkosuklaa hapankerma

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »