Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Puolukkavaahto - hetkessä jälkiruoka neljälle

13 Marraskuu 2019

Yhdestä kananmunanvalkuaisesta, sokerista ja siivilän läpi puristetusta marjasurvoksesta syntyy viidessä minuutissa jälkiruoka neljälle, hinta alle 20 c/annos, tai jopa vähemmän jos puolukat on itse poimittuja. 1 munanvalkuainen (paino noin 30 grammaa) 2,5 rkl sokeria pinnalle: Laita valkuainen puhtaaseen lasi tai metallikulhoon. Lisää munanvalkuaisen joukkoon 0,5 rkl sokeria ja ala vaahdottaa, mieluiten sähkövatkaimella. Kun valkuainen alkaa vaahtoutua, lisää loppu sokeri ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten kunnes kulhossa on napakkaa vaahtoa, jonka pinnalle vatkainta nostettaessa muodostuu teräviä huippuja. Puserra puolukkasurvos tai –hillo tiheän siivilän läpi marenkivaahdon päälle ja jatka vatkaamista kunnes vaahdon...

Jälkiruoka marenki puolukka

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »