Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Nyhtöankkavuoka

17 Marraskuu 2025

Ranskalaisittain tämä ruoka on nimeltään Parmentier de confit de canard, mutta suomalaisittain sitä voidaan kutsua nyhtöankkavuoaksi. TV-kokki ja ravintoloitsija Rick Stein teki tämän tapaisen ranskalaisversion brittiläisestä cottage pie’sta ohjelmassaan ranskanmatkansa innoittamana. Konfitoituja ankankopipia on Suomessakin myynnissä ja näillä on todella pitkä säilyvyysaika, kuten täyssäilykkeillä muutenkin. Tässä käytin purkin (1350 g) Rougien ankankoipia. Ankkapurkin hinta vaihtelee kauppiaasta riippuen 19,90 – 41,95 euron välillä, joten kannattaa katsoa mistä ostoksensa tekee.

ankka herne Juusto laatikot peruna ankankoipiconfit

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »