Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Lokakuu on pretzelkuu

14 Lokakuu 2019

Vanha pretzelreseptimme on vuodelta 2014 eikä siitä nyt tarvinnut muuttaa kuin tuorehiiva kuivahiivaksi. Sen verran laiska emäntä olin kuitenkin, että en viitsinyt alkaa pyöritellä näitä leipäsiä rinkelin muotoon, vaan tein pelkkiä pretzeltikkuja. Pinnalta rapeita, sisältä ihanan pehmeitä pretzeltikkuja, oktoberfestin ”virallisia” leipiä. (24 kpl) 100 + 500 g vehnäjauhoa 1,5 dl vettä 9 g (hiukan vajaa pussillinen) kuivahiivaa 1,5 dl maitoa 50 g voisulaa 2 tl ruokosokeria 1 tl suolaa rinkelien kastamiseen 1,5 l vettä 5 rkl ruokasoodaa lisäksi karkeaa merisuolaa Lisää sitten loput ainekset ja vaivaa koneellisesti noin 10 minuuttia, käsin hiukan kauemmin. Jätä taikina tunniksi tai pariksi lämpimään paikkaan kohoamaan noin kaksinkertaiseksi.

kausiruoka leipä leivonta pikkusuolaista pretzel

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »