Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Karhunlaukasta öljyä, pestoa ja majoneesia

15 Huhtikuu 2018

150 g (hienonnettua) karhunlaukkaa 5 dl rypsiöljyä Laita ainekset blenderin kannuun ja anna koneen käydä ainakin viiden minuutin ajan tai vaikka kauemminkin, jotta karhunlaukka murskaantuu hienoksi soseeksi sekoittuen öljyyn täydellisesti. Suodata öljy kankaan läpi puhtaaseen astiaan. Älä vahingossakaan puristele kangasta ettei öljyyn tule sakkaa, vaan anna öljyn valua ihan rauhassa itsekseen. Anna suodatetun öljyn erottua seuraavaan päivään, jolloin yrtteihin sitoutunut vesi laskeutuu pohjalle ja kauniin vihreä karhunlaukkaöljy nousee pinnalle. Pullota öljy niin ettei vesipitoista ainesta joudu mukaan.

karhunlaukka kausiruoka majoneesi mausteet pesto salaatti vinaigrette

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »