Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Cranachan on kauraa, skottiviskiä ja vadelmia

23 Lokakuu 2018

Kaura saisi olla mielellään kokonaisia rikottuja jyviä tai edes ryynejä (Myllärin vanhan ajan kauraryyni), mutta hätätapauksessa Elovenakin kelpaa. Siitä vaan ei saa yhtä rapeaa elementtiä kuin vähemmän käsitellystä kaurasta. Joissain resepteissä rikottuja ja paahdettuja kauranjyviä liotetaan yön yli viskissä, mutta litistetyt jyvät tai kaurahiutaleet eivät toimi, sillä ne menevät vain puuroksi sillä tavalla. Cranachanista on myös muita versioita, mutta tässä se tavallisin resepti. Asianmukainen tarjoiluastia on viskilasi tai vastaava.

hunaja Jälkiruoka kaura kerma vadelma Viski

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »