Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Amunen shottilasiin maa-artisokasta, riimihirvestä ja portobellosta

1 Tammikuu 2018

Paremmissa ravintoloissa asiakkaalle tuodaan pieni keittiön tervehdys, amuse bouche (tuttavallisemmin ”amunen”), ennen varsinaista ruokaa. Se on yleensä yhden tai kahden suupalan kokoinen makuelämys, eräänlainen ruoka-aperitiivi, joka tarjoillaan ilman eri tilausta, ja joka usein kertoo keittiömestarin taidosta, ajatuksista ja asenteesta laittamaansa ruokaa kohtaan. Kotona tarjottu ateriakin saa ihan uuden ulottuvuuden, kun vieraiden eteen nostetaan ensin pieni ja herkullinen makupala ennen alkuruokaa. Joku suuri keittiömestari on joskus kiteyttänyt tämän alkupalan, että "The amuse-bouche is the best way for a great chef to express his or her big ideas in small bites. ” Tuohon ei ole mitään lisättävää.

Amuse bouche hirvi keitot maa-artisokka peruna pikkelöity portobello sienet

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »