Parhaat Ruokablogit

Casa di Niina

Raclette

6 Joulukuu 2019

Eilen nautittiin kaikkien juustonystävien herkkua, eli raclettea. Tämän sveitsiläisen perinneruoan juuret ulottuvat aina keskiajalle saakka, jolloin paimenet sulattivat iltanuotiolla juustoa, jota sitten kaapivat leipänsä päälle. Raclette onkin peräisin ranskalaisesta sanasta racler, eli kaapia. Sveitsissä sukuloidessani raclettea on syöty perinteisesti keitettyjen perunoiden, hillosipuleiden ja pienten etikkakurkkujen kera. Sulatetun raclette-juuston päälle sirotellaan paprikajauhetta ja valkopippuria.

kasvisruoat Pääruoat

Lue koko juttu täältä »

Casa di Niina on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 7 Joulukuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »