Parhaat Ruokablogit

Vispilän viemää

Pasta bolognese (x4)

19 Maaliskuu 2020

Bolognesea on helppo varioida. Itse olen esimerkiksi maustanut bolognesea niin että ajatukset ovat hypänneet Italian sijasta Meksikoon. Ja mitä saakaan purkillinen säilykemandariineja aikaan! Ensimmäinen kirjallinen viittaus bologneseen lienee vuodelta 1891, jolloin Pellegrino Artusin keittokirja La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene (eli englanniksi vieläkin myytävä Science in the Kitchen and the Art of Eating Well) julkaistiin. Ohje poikkesi sivun alalaidan ohjeesta, sillä sen mukaan tuli käyttää muun muassa vasikanlihaa ja pancettaa, tuota italialaisten pekonia.

Bolognese pasta

Lue koko juttu täältä »

Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »