Parhaat Ruokablogit

Ukot Kokkaa

Pörkölt

19 Tammikuu 2020

Vähän aikaa sitten julkaisimme gulassikeiton reseptin ja nyt on vuorossa toinen Unkarilainen perinneruoka nimeltään Pörkölt. Kun gulassikeittoon käytetään naudanlihaa ja se on keitto, niin pörkölttiin käytetään porsaanlihaa ja se on pataruoka. Tämä selvennykseksi siksi, että moni tarjoaa omasta mielestään gulassia, mutta tarjoaakin oikeasti pörkölttiä. Unkarissa pörkölt reseptejä tuntuu olevan yhtä paljon kuin tekijöitä, mutta tässä meidän resepti. Ainekset: 1kg porsaan filettä 3kpl sipulia Öljyä 3kpl valkosipulinkynsiä 1kpl vihreä paprika 1kpl punainen paprika 3kpl tomaattia 2rkl paprikajauhetta 6dl punaviiniä Ohje: Kuutioi porsaan file.

Liha Pääruoka paprika pata porsas punaviini unkari

Lue koko juttu täältä »

Ukot Kokkaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »