Parhaat Ruokablogit

Ruoantuoksu

Njuda-gnocchit vievät makumatkalle Calabriaan

6 Toukokuu 2021

Njuda-gnocchit tuovat mieleen Etelä-Italian helteiset illat, joihin toi lisälämpöä alueelle tyypillinen, voimakkaasti chilillä maustettu ruoka. Olin jo noin parissakymmenessä vuodessa unohtanut njudan, kunnes törmäsin Henkka Alenin njuda-gnocchit -reseptiin hänen Instagram-tilillään. Tätä piti kokeilla heti. Njuda on mausteinen salami tai oikeastaan salamitahna. Sianlihasta, rasvasta, suolasta ja tulisesta peperoncino-pippurista tehtyä tahnaa on tarjolla Calabriassa paahdetun leivän päällä, pizzan ja kastikkeiden maustajana.

Kastikkeet pasta pastakastike pastaresepti

Lue koko juttu täältä »

Ruoantuoksu on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 7 Marraskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »