Parhaat Ruokablogit

Rosmariini

Lempiruokani juuri nyt: seitania mustapapukastikkeessa

30 Joulukuu 2018

Kun ensimmäisiä kertoja maistoin kiinalaisia kasvisruokia, ihmettelin kovasti, mistä monien niistä voimakas umamisuus on peräisin. Vastaus on douchi eli suolatut, fermentoidut soijapavut. Näin kerran jonkun kutsuvan niitä jopa kiinalaisen keittiön parmesaaniksi. Papuja käytetään ainoastaan ruuan maustamiseen, ei varsinaisena pääraaka-aineena. Jos douchin mausta sattuu erityisen paljon pitämään - itsehän olen siihen ihan koukussa - se pääsee parhaiten esiin mustapapukastikkeessa.

kiinalaisen keittiön raaka-aineet pääruuat seitan Vegaaninen

Lue koko juttu täältä »

Rosmariini on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 17 Joulukuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »