Parhaat Ruokablogit

Nälkä

Loukanika krasata eli kyproslainen viinimakkara

27 Joulukuu 2025

Loukanika krasata (λουκάνικα κρασάτα) on erityisesti punaviinillä maustettu tyypillinen kyproslainen makkara, joka on Kyproksella mezen olennainen osa. Punaviinin vuoksi makkaralla on vahvan viininpunainen väri. Liha marinoidaan punaviinissä ennen makkarankuoren täyttämistä lihamassalla. 1 1/2 kgrasvaista porsaan jauhelihaa (n. 20-30%)1 kgsilavaa3 msian suoltamarinadi:2 plokuivaa punaviiniä1/2 dlpunaviinietikkaa2 rklmerisuolaa1 rklrouhittua mustapippuria1 rkljauhettua korianterinsiementä1yksikyntinen valkosipuli Sekoita jauheliliha ja mausteet keskenään.

Pääruoka resepti Sianliha Kypros

Lue koko juttu täältä »

Nälkä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Joulukuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »