Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

VANHAN VALKUAISEN KOHOKAS – VÄSÄHTÄNYT NOUSIJA

19 Syyskuu 2021

Valkuaisvaahdon kemiaa olemme pohtineet ennenkin. Esimerkiksi tämä kahdeksan vuoden takainen klubi-ilta todisti, että sillä on väliä, miten valkuaisvaahdon lisää taikinaan ja tämä marenki-ilta pohti vaahtoa marengin näkökulmasta, mutta otti jo kevyesti kantaa kananmunan vanhenemiselle. Nyt, syksyn 2021 ensimmäisessä klubi-illassa sukelsimmekin sitten vanhaan valkuaiseen pää edellä. Kuvainnollisesti tietenkin. Minua on ihmetyttänyt, miten kevytmielisesti kananmunan tuoreuteen suhtaudutaan.

kananmuna

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »