Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

SUURUKSISSA ON EROJA

17 Maaliskuu 2019

Lautasella kaksi kastiketta saattaa näyttää ihan samanlaisilta, mutta mikroskoopin loopista ne paljastuvat ihan erilaisiksi. Yksi on pelkkää rasvapisaraa vieri vieressä, toisen paksun rakenteen muodostavat suuret pullistuneet tärkkelysjyväset. Ensimmäinen on lähinnä rasvaa, jälkimmäinen suurelta osin vettä. Sitten on sellaisia kastikkeita, jotka ovat vielä enemmän vettä. Esimerkiksi gluteenittomissa leivonnaisissa yleisesti käytetty ksantaani suurustaa kastikkeen sadasosalla siitä, mitä...

Kaikki muut

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »