Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

KOMBUCHA EI OLE TERVEYSJUOMAA, MUTTA HYVÄÄ SE VOI KYLLÄ OLLA

21 Huhtikuu 2019

Kombuchan tie tämän hetken maailmanvalloitukseen lähti reilu 2200 vuotta sitten Kiinan Mantsuriasta, jossa Qin Dynastian (noin 220 eaa) aikaan juomaa nautittiin energisoivana ”detox”-juomana. Noin 600 vuoden kuluttua juoman löysi japanin keisari Inkyon lääkäri Kombu, joka vei juoman valmistusosaamisen Japaniin ja hoiti sillä keisarin ruoansulatusvaivoja. Juoma lähti vaeltamaan myös kauppareittejä pitkin Venäjälle ensin Mo-Gu -nimellä, josta...

juomat

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »