Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

JOULUKUUN KALAPÖYTÄ

25 Marraskuu 2025

Joulukuun Tieteellisgastronominen ruokaklubi kokoontuu joulua odotellessa kalapöydän äärelle, jossa perehdymme sekä suomalaiseen että virolaiseen luonnonkalakulttuuriin. Saamme vierailevaksi luennoitsijaksi FT Tiina Väntin Tallinnan yliopistosta. Tiina kertoo meille kalankäytön historiasta, kalasäilykkeiden valmistuksesta Neuvostoliiton aikana, perehdyttää meidät Viron ruokakulttuuriin tärkeänä osana kuuluvaan kilohailiin ja sen kulttuuriseen merkitykseen, sekä nykypäivän monipuoliseen kalankäyttökulttuuriin. Minä kerron kalan lihan ja aistinvaraisten ominaisuuksien...

Lihat ja kalat

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »