Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Vuokaleipä (hiutalepuuron jämistä)

21 Lokakuu 2020

Puuron jämät menevät meillä usein sämpylätaikinaan, teeleipiin, pannariin, lättyihin tai vaikkapa kasvispihvien pohjaksi. Eilen päätin tehdä kaura-ruishiutalepuuron lopusta vuokaleivän. Tällä ohjeella tulee höttöinen, isohuokoinen syöntileipä, ei siis sovellu tällaisenaan esim voileipäkakun pohjaksi. Ne on tehtävä jämäkämmästä taikinasta ihan alustaen taikinaa. Vuokaleipä (hiutalepuuron jämistä) (sopiva taikina 1,8 litran leipävuokaan) 3 dl hiutalepuuroa (mitä vaan, minulla oli kaura-ruishiutalepuuroa maitoon tehtynä) 4 dl lämmintä vettä 1 rkl tummaa siirappia 1 kuivahiivapussi (11 g) 1½ - 2 tl suolaa (laitoin isomman mukaan) noin 6 dl hiivaleipäjauhoja + noin 3 dl vehnäjauhoja (taikina saa jäädä löysäksi) Valmistaminen Sekoita kulhossa...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »