Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien
29 Huhtikuu 2023
Jauheliharuokia (nimenomaan naudan 10% jauhelihasta) tehdään meillä aika usein. Monasti teen 400 g jauhelihamäärästä muutamaa erilaista, niin tälläkin kertaa. Varsinaisesti ruoaksi tein pekoniin kääräistyjä kääryleitä (ei täytettä) ja lopusta ihan tavallisia lihapullia naposteltavaksi. Ekassa kuvassa näkyvä valkoinen lisäkekastike on valkoinen sipulikastike tehtynä rasvasuurustuksella. Näissä on ihan perusmureseos, mikä mulle tarkoittaa 400 g naudan 10 prosenttista jauhelihaa (ei käytetä muuta), 0,5 dl korppujauhoja, 1 dl nestettä (näissä maito), 1 kananmuna, 1 freesattu hienonnettu sipuli, pieni turaus sinappia ja ketsuppia, reilusti mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa (joskus aromisuolaakin), joskus laitan ripsauksen chiliä.
Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien