Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Pekoniin käärityt jauhelihapötkylät (airfryerillä) lisäkkeineen ja lihapullia naposteluun

29 Huhtikuu 2023

Jauheliharuokia (nimenomaan naudan 10% jauhelihasta) tehdään meillä aika usein. Monasti teen 400 g jauhelihamäärästä muutamaa erilaista, niin tälläkin kertaa. Varsinaisesti ruoaksi tein pekoniin kääräistyjä kääryleitä (ei täytettä) ja lopusta ihan tavallisia lihapullia naposteltavaksi. Ekassa kuvassa näkyvä valkoinen lisäkekastike on valkoinen sipulikastike tehtynä rasvasuurustuksella. Näissä on ihan perusmureseos, mikä mulle tarkoittaa 400 g naudan 10 prosenttista jauhelihaa (ei käytetä muuta), 0,5 dl korppujauhoja, 1 dl nestettä (näissä maito), 1 kananmuna, 1 freesattu hienonnettu sipuli, pieni turaus sinappia ja ketsuppia, reilusti mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa (joskus aromisuolaakin), joskus laitan ripsauksen chiliä.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »