Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Munkkeja

25 Tammikuu 2021

Silloin kun tulee munkkien mielihalu, on niitä tehtävä. Kyllä munkkeja voi tehdä muuloinkin kuin vapun aikaan. Munkit (minä teen pienehköjä munkkeja 60-70 kpl) Taikina 1 litra maitoa ( vesikin käy koko määrältään tai puolet ja puolet) 100 g hiivaa ( tuore) 3 - 4 dl sokeria 2½ - 3 tl suolaa 2 rkl jauhettua kardemummaa 2 kananmunaa (eivät ole välttämättömiä) 200 g sulatettua voita tai margariinia vehnäjauhoja -> pehmeä taikina (lähes 2 kg) munkkien paistamiseen esim rypsiöljyä sokeroimiseen hienoa sokeria Valmistaminen: Tee munkkitaikina ja anna sen kohota vedottomassa lämpimässä paikassa peitettynä. Hiero pikkupullat (munkkiaihiot) ja laita ne leivinliinan ( eivät tartu alustaan kohotessaan, kun pehmiävät) päälle kohoamaan hyvin peitettyinä.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »