Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien
25 Tammikuu 2021
Silloin kun tulee munkkien mielihalu, on niitä tehtävä. Kyllä munkkeja voi tehdä muuloinkin kuin vapun aikaan. Munkit (minä teen pienehköjä munkkeja 60-70 kpl) Taikina 1 litra maitoa ( vesikin käy koko määrältään tai puolet ja puolet) 100 g hiivaa ( tuore) 3 - 4 dl sokeria 2½ - 3 tl suolaa 2 rkl jauhettua kardemummaa 2 kananmunaa (eivät ole välttämättömiä) 200 g sulatettua voita tai margariinia vehnäjauhoja -> pehmeä taikina (lähes 2 kg) munkkien paistamiseen esim rypsiöljyä sokeroimiseen hienoa sokeria Valmistaminen: Tee munkkitaikina ja anna sen kohota vedottomassa lämpimässä paikassa peitettynä. Hiero pikkupullat (munkkiaihiot) ja laita ne leivinliinan ( eivät tartu alustaan kohotessaan, kun pehmiävät) päälle kohoamaan hyvin peitettyinä.
Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien