Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Välimerellinen antipastolautanen ja viinivinkit

23 Syyskuu 2020

Italiassa ruokarytmi poikkeaa paljon meillä totutusta ja siellä syödään illallista tavallisesti hyvin myöhään, eli lähempänä kello yhdeksää. Illallinen on tärkeä yhteenkokoontumisen hetki perheen ja ystävien kesken. Italialainen ateria koostuu yleensä viidestä osasta; alkupalat (antipasti), väliruoka (primo), pääruoka, (secondi), lisukkeet (contorni) sekä jälkiruoka (dolci). Tässä postaussarjan ensimmäisessä osassa nautitaan runsas välimerellinen antipastolautanen paritettuna sopivilla italialaisilla viineillä. Italiassa ateriat kootaan pitkälti omavaraisesti paikallisista raaka-aineista ja alueellisia keittiöitä noudattaen.

antipasto bufala mozzarella Italia italialainen leikkeleet Lisuke Nosto persikka pikkelöinti punaviini ruoka sienet tapenade valkoviini Viini viinilinna Yhteistyö luomuviinit

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »