KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
1 KULINAARI
Kulinaarin jokirapuskagen
27 Joulukuu 2025
Klassinen suklaamousse on tehnyt paluun trendijälkiruokana. Tämä ranskalainen ikisuosikki vaatii onnistuakseen vain muutaman ainesosan, ja sen samettinen täyteläisyys tyydyttää makeannälän jo pienelläkin annoksella. Vaikka valmistus on yllättävän helppoa, reseptin historia on pitkä ja polveileva. Vaahdotetusta juomasta lusikoitavaksi herkuksi Sana mousse tarkoittaa vaahtoa, ja varhaisimmat viittaukset siihen löytyvät jo vuodelta 1687. Tuolloin kyse ei kuitenkaan ollut vielä vanukkaasta, vaan eurooppalaisten omaksumasta tavasta vaahdottaa kaakaojuomaa kaatamalla sitä astiasta toiseen.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien