Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Ruisruudut tai -napit aromikkaasta ruisjuuresta

17 Huhtikuu 2020

Viime aikoina olen syystä jos toisestakin leiponut paljon leipää ja onnistunut kerrankin jopa hapanjuuren kanssa. Siitä on todisteena vaalea hapanjuurileipä. Ruisleipääkin on tullut yritettyä pariin otteeseen, mutta ei ihan niin suurella menestyksellä. Tartuin siis viimein Perinnepadan Päiviltä saamaani ruisjuureen, joka on peräisin Päivin isoäidin kotitalosta Euran Lellaisista. 1300-luvulta saakka suvun hallussa olleessa talossa on varmasti leivottu ruisleipä jos toinenkin, ja saamani ruisjuurikin on yli sata vuotias.

hapanjuuri kasviruoka leivonta Nosto ruis ruisleipä ruoka hiivaleipäjauho esitaikina kylmäjuuri raski ruisjuuri ruisruudut

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »