Parhaat Ruokablogit

Kotikok(k)eiluja

Mallasleipä

8 Elokuu 2020

Pitkästä aikaa tummaa, makeaa leipää. Todella hyvää. Pinta tuli kivan rapeaksi ja veikkaanpa, että tiivistyessään leivästä tulee vielä parempaa, kun siitä voi leikata ihan ohuita siivuja. Ainekset: 5 dl ykkösolutta 14 g kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 ½ dl tummaa siirappia 2 dl mallasrouhetta ¾ dl kauraleseitä 2 ½ dl ruisjauhoja ½ dl pellavansiemeniä ½ dl auringonkukansiemeniä 8 dl vehnäjauhoja Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen olueen. Sekoita joukkoon siirappi, mallasrouhe, kauraleseet, ruisjauhot ja siemenet.

Leivät

Lue koko juttu täältä »

Kotikok(k)eiluja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 29 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »