Parhaat Ruokablogit

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa

Mustikkarättänä

27 Kesäkuu 2020

Mustikkarättänä on savolainen herkku, jota kutsutaan myös musikkakukoksi. Mustikkarättänään voit käyttää pakkasmustikoita, tai tuoreita, heti kun niitä pääsee taas poimimaan. Ainekset: Kuori: Kaksi vajaata kupillista ruisjauhoja (luomuna paras) Puoli kuppia sokeria 1 tl leivinjauhetta 200 g luomuvoita Täyte: Pari pussia pakastemustikoita tai saman verran tuoreita Huom! Pakastemustikoita käyttäessä, lisää perunajauhoja riittävästi ja kuorikerros saisi olla melko paksu, jotta mustikat ei vilku. Puoli kuppia sokeria Puoli kuppia perunajauhoja Uuni 200 astetta Voitele ja jauhoja sopiva piirakkavuoka.

Makeat leivonnaiset mustikka Perinne perinneruoka Piirakat Piirakka ruis savo kesäpöytään hyvääkotimaasta mustikkarättänä savolaistaherkkua

Lue koko juttu täältä »

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Elokuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »