Parhaat Ruokablogit

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa

Avokukko ahvenesta

3 Heinäkuu 2020

Avokukko syntyy muutamassa tunnissa, toisin kuin suljettu kukko. Tässä kukossa käytin ahvenia, kun niitä oli saatavilla, usein se tehdään muikuista tai lohesta. Ainekset: Kuppi ruisjauhoja Puoli kuppia vehnäjauhoja Suolaa Noin kupillinen vettä Täyte: Paketti pekonia tai possun kylkisiivuja 300-400 g kalaa (ahvenia, muikkuja, lohta, mitä vaan sattuu Ahti antamaan) Suolaa maun mukaan Suolaa kalat noin tuntia ennen valmistamista. Laita ne kylmään odottamaan. Valmis taikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään.

ahven Kala Pekoni Perinne perinneruoka ruis suomifood kalansaalis avokukko

Lue koko juttu täältä »

Juuritasolla - Suomalaista ruokaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Elokuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »