Parhaat Ruokablogit

Kakkua + sirkushuveja

Marsipaani-stollen

1 Joulukuu 2019

Stollen on se talvikauden kuivakakku jota saksalaiset mummot leipovat kaikille rakkailleen joululahjaksi tai muuten vaan viemisiksi, mutta josta suurin osa ei juurikaan välitä. Vähän kuin ne suomalaiset Juhlapöydän konvehdit, joita annetaan lahjaksi suunnasta toiseen kunnes kukaan ei enää edes muista, mistä tämä ei-toivottujen suklaiden loputon kehä oikein alkoi. Yhdellä tavalla nämä kaksi eurooppalaista jouluperinnettä kuitenkin eroavat toisistaan: stollen on oikesti hyvää. Siis aivan julmetun hyvää. Myönnettäköön, että oma kakkumakuni on kuin 98-vuotiaan itä-eurooppalaisen tädin, mutta tämä on jopa kuivakakkujen ja kuivahedelmäkakkujen keskuudessa ihan omalla tasollaan.

hedelmäkakku Kakut ja leivonnaiset marsipaani kirsikkakakku marsipaani-stollen marsipaanikakku rommikakku stollen

Lue koko juttu täältä »

Kakkua + sirkushuveja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Kesäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »