Parhaat Ruokablogit

ITALORUOKAA

SARTÙ DI RISO

17 Toukokuu 2020

Sartù di riso on pienillä lihapullilla, herneillä, mozzarellalla, sienillä ja keitetyllä kananmunalla täytetty riisitimbaali. Sen historia yltää 1700-luvulle, kun ranskalaiset kokit kehittivät Napolin kuninkaallisille riisistä tämän herkullisen aterian. Siihen aikaan Napolissa riisillä oli maine mauttomana sairaiden ruokana ja niinpä nämä kokit päättivät tehdä siitä maukkaampaa lisäämällä ruokaan paljon erilaisia täytteitä. Tästä ruoasta tuli nopeasti sekä kuninkaallisten, että napolilaisten herkkua. Se on melko isotöinen, mutta palkitsee kyllä tekijänsä, kun ruokapöytään pääsee.

Risotot

Lue koko juttu täältä »

ITALORUOKAA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Helmikuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »