Parhaat Ruokablogit

Himahella

Suomalaiset pienjuustolat tuottavat juustoa käsityönä

30 Lokakuu 2021

Suomalaiset artesaanijuustot ovat käsityötä. © Tiina Rantanen Tiesitkö, että käsintehtyjä artesaanijuustoja valmistetaan Suomessa 23 pienjuustolassa? Kävin syksyn 2021 aikana tutustumassa kolmeen eri tavalla profiloituneeseen pienjuustolaan: Jukolan Juustoon Leivonmäellä, Kappelin Juustolaan Otavassa Mikkelissä sekä Kolatun Juustolaan Someron Pitkäjärvellä. Jokaisella juustolalla on myös oma, kiehtova tarinansa kerrottavanaan. Pienjuustoloiden määrä Suomessa on ollut viime vuosina hienoisessa kasvussa, ja juustoerikoisuuksia valmistetaan joka maakunnassa.

Himahella Aito Cheddar -juusto Jukolan Juustola Kappelin Juustola Lempeä Loreley -valkohomejuusto Ilmeikäs Illusia -sinihomejuusto Kolatun Juustola Waldemar-vuohenjuustocheddar Martta-lehmänmaitocheddar Ruska-munajuusto

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »