Parhaat Ruokablogit

KOKKAAVAT KAKSOSET

Sinisimpukat valkoviinissä, ranskalaiset ja itse tehty aioli

16 Joulukuu 2025

Tämä klassikkoannos on helppo valmistaa kotona ja vie makumatkalle Belgian rannikkokaupunkeihin, jossa maistoimme sitä ensimmäisen kerran. Mehevät sinisimpukat valkoviinissä, rapeat ranskalaiset ja täyteläinen itse tehty aioli muodostavat täydellisen kolminaisuuden. Katso reseptivideo tästä linkistä. Resepti (2–3 annosta) Sinisimpukat 1 kg sinisimpukoita 100 g voita 2 dl valkoviiniä 1 shalottisipuli 2 valkosipulinkynttä 1 ruukku kirveliä suolaa Aioli 1 luomu kananmuna 1 tl dijon-sinappia 1 valkosipulinkynsi 1 tl valkoviinietikkaa 2,5 dl mietoa oliiviöljyä Lisäksi: 200 g pakasteranskalaisia suolaa Huuhtele sinisimpukat kylmällä vedellä, poista hiekat ja parrat sekä rikkinäiset tai avautuneet simpukat. Hienonna shalottisipuli ja valkosipuli.

aioli Merenelävät ranskalaiset resepti Reseptit foodbytwins aioli resepti haudutetut sinisimpukat helppo aioli helppo gourmet-ruoka ranskalaiset airfryerissa simpukat kotona sinisimpukat valkoviinissä

Lue koko juttu täältä »

KOKKAAVAT KAKSOSET on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Huhtikuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »