KOKKAAVAT KAKSOSET on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Huhtikuuta 2020 lähtien
16 Joulukuu 2025
Tämä klassikkoannos on helppo valmistaa kotona ja vie makumatkalle Belgian rannikkokaupunkeihin, jossa maistoimme sitä ensimmäisen kerran. Mehevät sinisimpukat valkoviinissä, rapeat ranskalaiset ja täyteläinen itse tehty aioli muodostavat täydellisen kolminaisuuden. Katso reseptivideo tästä linkistä. Resepti (2–3 annosta) Sinisimpukat 1 kg sinisimpukoita 100 g voita 2 dl valkoviiniä 1 shalottisipuli 2 valkosipulinkynttä 1 ruukku kirveliä suolaa Aioli 1 luomu kananmuna 1 tl dijon-sinappia 1 valkosipulinkynsi 1 tl valkoviinietikkaa 2,5 dl mietoa oliiviöljyä Lisäksi: 200 g pakasteranskalaisia suolaa Huuhtele sinisimpukat kylmällä vedellä, poista hiekat ja parrat sekä rikkinäiset tai avautuneet simpukat. Hienonna shalottisipuli ja valkosipuli.
KOKKAAVAT KAKSOSET on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Huhtikuuta 2020 lähtien