Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Vanhan ajan paahtokiisseli

7 Helmikuu 2019

Paahtokiisseli 1 dl sokeria 0,5 dl vettä 4 dl maitoa 1 dl kermaa 4 rkl (Maizena) maissitärkkelystä viimeistelyyn kermavaahtoa, marjoja tms Kaada sokeri kattilaan ja sen päälle vesi. Kuumenna sokeria sekoittamatta niin kauan että se on sulanut ja ruskistunut vaalean toffeen sävyiseksi. Ota sokerikattila pois liedeltä hetkeksi jäähtymään. Sokeri jatkaa paahtumistaan kuumassa kattilassa vielä hetken aikaa vaikka kattila ei enää olisikaan lämpiämässä. Kuumenna samanaikaisesti toisessa kattilassa maito kiehumispisteeseen ja kaada se hiukan jäähtyneen, paahtuneen sokerin joukkoon.

arkistojen aarteita Jälkiruoka kiisseli ja puuro maito

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »