Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Ranskalainen joulu: Foie gras, kampasimpukat ja osterit

13 Joulukuu 2021

Ranskalainen on herkkusuu ja se korostuu erityisesti jouluna. Ranskalainen toivottaa ruokavieraat tervetulleiksi aperitiivilla, aikuisille samppanjaa tai samppanjacocktail, kir tai jokin muu. Samppanjan seuraksi hyvä isäntäväki tarjoilee pieniä sormin syötäviä makupaloja. Varsinainen ateria alkaa pöydässä alkuruoalla, johon perinteisesti kuuluu hanhenmaksaleipäsiä, ostereita, etanoita, kylmäsavulohta, katkarapuja, kampasimpukoita, langustiineja, jotain näistä tai ehkä jopa kaikkea, ranskalaisille osittain jopa eräänlaista lähiruokaa. Pääruokana perinteisestä ranskalaisesta joulupöydästä löytyy useimmiten lintua, kastanjoilla täytettyä kalkkunaa, kukonpoikaa, helmikanaa, valikoima on niin laaja että siitä jokainen perhe löytää omaan...

Alkuruoka ankka gratinoitu Joulu kampasimpukka kausiruoka OSTERIT pikkujoulu pikkusuolaista tartar Uusivuosi Hanhi hanhenmaksa foie gras

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »