Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Rosolli ja rosollihävikin jatkojalostus

27 Joulukuu 2021

Olen huomannut, että rosollia ei voi koskaan tehdä niin pientä annosta että se kaikki menisi joulun mittaan, tai että se jopa loppuisi kesken. Ei, tuota viimeistä tilannetta en ole koskaan kokenut, vaikka rosolliin ei olisi käytetty kuin yksi peruna, yksi porkkana ja vastaava määrä muita tämän perinnesalaatin aineksia. Jostain syystä rosollikulhon pohjalle jää aina vähintään muutama lusikallinen, jota sitten tyrkytetään ruokailijoille ”ota tää loppu rosolli, ota nyt ettei tartte heittää pois, ai ei, eiks kukaan, no tartteeks mun taas syödä nää jämät…” Onkohan tämä jokin noutopöydän ongelma vai onko rosolli vaan liian tylsää ja vanhanaikaista? Meinaan että ihan täsmälleen samoista aineksista valmistettu mikä tahansa muu kuin rosolli...

hävikistä herkuksi Joulu kurkku lohi omena peruna porkkana punajuuri Rosolli salaatti sipuli smoothie tartar terriini

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »