Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Punajuuria carpaccion tapaan

11 Syyskuu 2022

Punajuuri sekä sen serkut raita- ja keltajuuri ovat niin maukkaita kasviksia, että niitä pitää käyttää muutoinkin kuin vain pikkelöitynä. Ruokavirasto muistuttaa kuitenkin, että punajuurta ei pidä syödä raakana, vaan aina hyvin kypsennettynä. Torikauppiaalla oli niin kauniita pieniä juurikkaita, että ne suorastaan vaativat päästä viipaloiduiksi eräänlaiseksi ”carpaccioksi”. Ensin ne piti kuitenkin kypsentää jatämä tapahtui paahtamalla ne uunissa. Annos sopii erityisen hyvin alkuruoaksi.

carpaccio kasvikset keltajuuri mustaherukka punajuuri raitajuuri seljankukka vinaigrette vuohenjuusto

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »