Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Karhunlaukkaa säilöön ja käyttöön – koosteuusinta yleisön pyynnöstä

10 Toukokuu 2022

Nyt on taas ihan paras karhunlaukka-aika. Villivalkosipuli eli karhunlaukka on (minun mielestäni) yksi parhaista luonnonyrteistä. Vaikka karhunlaukan lehti hiukan muistuttaakin kielon lehteä, valkosipulisesta tuoksusta ei voi erehtyä. Tämä yrtti on Suomessa harvinaisuus, jota Wikipedian mukaan kasvaa luonnonvaraisena ainoastaan Länsi-Suomessa (luvallista poimia) sekä Ahvenanmaalla (rauhoitettu). Suomenlahden eteläpuolella sen sijaan karhunlaukkaa kasvaa isoina mättäinä kun vaan tietää, mistä sitä lähtee etsimään.

hillot mehut ja säilöntä karhunlaukka kausiruoka majoneesi mausteet maustevoi mausteyrtit pesto

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »