Parhaat Ruokablogit

Vispilän viemää

Jaakoppi lentämään

4 Toukokuu 2019

Aurinkoisten kevätpäivien muututtua räntäsateiksi, ei auttanut muu kuin laittaa Jaakoppi lentämään. Onnistuu kuulemma myös vegaanisti. Vuonna 1976 ruotsalainen Allt om Mat -lehti julkaisi ruokaohjeen, joka herätti huomioita ”rohkeilla makuyhdistelmillään” sekä nousi pian ruotsalaisten yhdeksi suosikkilohturuoaksi. Tarinan mukaan ruoka syntyi, kun lentorahtiliikenteen parissa työskennelleen Ove Jakobssonin tehtävänä oli valmistaa pääruoka naapureille tarjottavaksi. Keittiössä hänen silmiinsä olivat osuneet banaanit ja maapähkinät, jääkaapista puolestaan löytyi kermaa, pekonia sekä edellisen päivän kanantähteet.

banaani broileri Flygande Jakob Lentävä Jaakoppi Lohturuoka Pähkinä Pekoni riisi Yleinen

Lue koko juttu täältä »

Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »