Parhaat Ruokablogit

Tunnelmallisia makuja

Roomalaisklassikon uusi tuleminen: paahtoperunat cacio e pepe

30 Lokakuu 2021

Ikiaikainen roomalaisklassikko Cacio e Pepe pohjautuu italialaiselle keittiölle hyvin tyypilliseen periaatteeseen: vähemmän on enemmän. Siinä pasta saa seurakseen vain kaksi ainesosaa, pecorino-juustoa ja mustapippuria. Tällä kertaa kokeilin Glorian Ruoka&Viini -lehdestä löytämääni ideaa, jossa pasta vaihtui perunaan ja ruokalaji sai nimekseen paahtoperunat cacio e pepe. Lopputulos oli mainio, tottahan toki maukas, mutta paistotavastaan johtuen myös rapsakoin itse valmistamani peruna-annos. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Cacio E Pepe Italia kasvisruoat lisäkkeet mustapippuri pecorino peruna Reseptit uuniperunat paahtoperunat

Lue koko juttu täältä »

Tunnelmallisia makuja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »