Parhaat Ruokablogit

Tunnelmallisia makuja

Muutaman aineksen jättimaukas uunilohi

21 Joulukuu 2022

Supersimppeli mutta sangen herkullinen kalaruoka syntyy, kun maustekurkkukuutioista ja sulatejuustosta rakennellaan lohelle huntu, joka maustetaan yksinkertaisesti tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Kun kokonaisuus vielä viimeistellään hunajalla, saadaan puolen tunnin päästä nostaa uunista ulos kerrassaan mainio, makeansuolainen kokonaisuus. Tässäpä siis oivallinen vaihtoehto vaikkapa jouluviikon kiireiden keskellä, kun perusruoanlaittoon ei välttämättä ole ihan normaaliin tapaan aikaa tai innostusta. Mutta kannattaa tätä toki tehdä muutenkin. Tämä uunilohi sopii monenlaiseen tilanteeseen, miksei juhlapöydän keskipisteeksikin – helppoudestaan huolimatta.

hunaja kala- ja äyriäisruoat Reseptit sulatejuusto uunilohi Uuniruoat

Lue koko juttu täältä »

Tunnelmallisia makuja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »