Talvikki on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 2 Joulukuuta 2021 lähtien
25 Heinäkuu 2025
”Com ruou” (cơm rượu) on makea ja miedosti alkoholipitoinen herkku, joka on valmistettu fermentoidusta tahmeasta riisistä. Sitä kutsutaan usein vietnamilaiseksi riisiviinijälkiruoaksi. Tämä ruoka on perinteinen kulinaarinen käytäntö Vietnamissa, jota tyypillisesti nautitaan kuukalenterin viidennen kuukauden viidentenä päivänä, joka tunnetaan myös nimellä ”Hyönteisten hävittämisen juhla” tai ”Tết Đoan Ngọ”. Tämä päivä on perinteinen juhla, jonka juuret ovat maatalouskäytännöissä, ja sen aikana keskitytään satoa vahingoittavien tuholaisten poistamiseen, hyvän sadon rukoilemiseen ja perheen kanssa juhlimiseen. Tết Đoan Ngọ on vietnamilainen versio kiinalaisesta Duanwu-festivaalista.
Talvikki on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 2 Joulukuuta 2021 lähtien