Parhaat Ruokablogit

sauvajyvänen

Suomalaisen ruuan päivä: perinteiset porsaankyljykset Mallaspossusta

4 Syyskuu 2020

Tänään on suomalaisen ruuan päivä. Meillä nyt syödään suomalaista ruokaa joka päivä, mutta merkkipäivän kunniaksi hain palstalta ison kimpun auringonkukkia ja katoin pöydän tavallista kauniimmin. Mikä ruoka voisi sopia suomalaisen ruuan päivään paremmin kuin tavallista paremmasta possusta tehdyt kyljykset, juuri nostetut omat perunat, höyrytetyt kasvikset ja avomaalta haettu kurkku. Kaikista raaka-aineista pippuri oli ainoa, mikä ei ollut kotimaista alkuperää. Kyselin jo twitterin parviälyltä, että mitä näistä upeista kyljyksistä tekisi, mutta loppujen lopuksi turvauduin isotätini vanhaan keittokirjaan, eli Koskimiehen ja Somersalon Keittotaito-kirjaan vuodelta 1934 (Karkun Emäntäkoulusta lokakuussa 1937).

possu

Lue koko juttu täältä »

sauvajyvänen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »