Parhaat Ruokablogit

Satu Koivisto

Nduja: mitä se on, miksi kaikki vouhottavat siitä niin kovasti ja miten se edes lausutaan?

14 Huhtikuu 2021

Nduja, tavasin napolilaisin opein pizzaa valmistavan Via Tribunali -ravintolan listalta. Diavola-pizzan kerrottiin sisältävän tulista nduja-salamia, ja koska mies töräyttää srirachaa voileivänkin päälle, hän innostui polttavasta uutuudesta ja teki heti tilauksen. Kiinnostuneena tiirailin pöytään kannettua pizzaa, jossa ei ollut makkaran häivähdystäkään vaan punaisia tulisia kekoja. Selvisi, että nduja onkin salamilevitettä, paljon pehmeämpää kuin tavallinen makkara. Se on kotoisin Italian Calabriasta, sieltä saappaan kärjestä, jossa ruoka on tulista.

Italia keittiössä tuotevinkit

Lue koko juttu täältä »

Satu Koivisto on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 7 Elokuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »